tiistai 16. huhtikuuta 2013

Pikaopas laihduttamiseen ja painonhallintaan

Pikaopas laihduttamiseen ja painonhallintaan

Teen tämän nyt kiireellisesti, kun olen läheltä ja kauempaa seurannut ihmisten epäonnistuneita yrityksiä.
Sinulle suoraan kattavan pikaoppaan muodossa.

Teen (kirjoitan) myöhemmin varmaankin tällä viikolla muutaman järkevän laihdutus ja painonhallinta blogin.
Jokaisella on kyllä oikeus syödä ihan mitä haluaa, mutta yritä muuttaa tai päivittää ruokailutottumuksiasi terveellisempään suuntaan.

Nämä neuvot on tarkoitettu terveille ihmisille, mikäli terveydentilasi on heikko -> keskustele sinua hoitavan henkilökunnan kanssa tilanteestasi.


Lue myös Laihdu 3-4 kiloa viikossa !

Että nyt pääset alkuun -> Pikaopas

1. Periaate on että syöt sen verran kuin kulutat.

2. Jotta saisit energia-aineenvaihdunnan käyntiin tehokaammin, syö aamupala, päivällinen ja iltapala, eli vähintään 3-4 kertaa päivässä, suositeltavaa on syödä periaatteessa 5-6 krt päivässä ja joka kerta vähän.
aineenvaihdunta toimii myös tehokkaammin mitä useammin syöt, silti sinun pitää syödä terveellisesti.
- Mikäli syöt kunnon aamupalan, vähennät samalla riskin sortua iltaherkutteluun.

3. Katso että syöt vähintään 350mg kalsiumia päivässä, sekä C-vitamiinia jos haluat että rasva-aineenvaihduntasi lähtee ylipäätään toimimaan, 60 mg päivittäisellä C-vitamiiniannoksella estät ainoastaan keripukin kehittymisen itsellesi, joten nykyinen RDA suositus 60mg on luolamieskaudelta.

"Eräästä suuresta seurantatutkimuksesta (henkilömäärä 50.000, seuranta aika 8 v.) saatiin tulos, jonka mukaan C-vitamiinivalmisteen käyttö (250-500 mg/vrk) vähentäisi vanhuudenkaihin riskiä jopa 45 %. Pienemmät seurantatutkimukset ovat antaneet samansuuntaisia tuloksia.. ..Tarve saattaa kasvaa sairauksien aikana, toipilaana, raskauden ja imetyksen aikana tai kovassa fyysisessä rasituksessa. Lisäksi yksipuolinen ravinto, epäsäännölliset elämäntavat, dieetti- ja laihdutuskuurit lisäävät tarvetta.

Elimistö säätelee C-vitamiinin eli askorbiinihapon imeytymistä niin, että kun saanti vastaa tarvetta, imeytyminen on lähes täydellistä. Jos C-vitamiiniannos on alle 180 mg/vrk, siitä imeytyy yli 90 %. Kun annos kasvaa, imeytyminen vähenee. Lisäksi askorbiinihapon eritys virtsaan lisääntyy voimakkaasti silloin, kun annos ylittää 100 mg vuorokaudessa.

Eräät ravitsemusasiantuntijat katsovat, että C-vitamiinia pitäisi saada 100 - 200 mg/vrk, jotta elimistön C-vitamiinivarastot pysyisivät täynnä.

Suomalaisessa ruokavaliossa hedelmät ja marjat kattavat 54 % ja kasvikset 36 % C-vitamiinin kokonaissaannista. Saanti on keskimäärin 110 mg/vrk ja ylittää siten terveiden aikuisten saantisuosituksen." Lähde


4. Diabeteksen, syöpien ja monien muiden sairauksien välttämiseksi syö D-vitamiinia 1960-luvun Suomessa olleiden suositusten mukaisesti 4500 IU, 10 mikrogrammaa = 400 IU.
- Itse syön 50 mikrogrammaa aamulla ja illalla toiset 50 mikrogrammaa, eikä ole ollut ainakaan flunssaa viimeiseen 2 vuoteen.
- Koin pienen tapaturman pari vuotta sitten ja yksikään kiputabletti, kipupiikki ja kipulääkkeiden raskaat yhdistelmät ei vienyt kipuja, pois mitenkään, joten aloin todellakin katsomaan mitä syön, kivut lähti, elämä normalisoitui ravintopitoisella ruualla ja lisäravinteilla.

-Kesällä kun aurinko paistaa saat esim. t-paidassa touhutessa ulkona puolessa tunnissa 250 mikrogrammaa D-vitamiinia, jos et estä sitä prosessia iholtasi aurinkorasvaa käyttämällä.
D-vitamiini ja kalsium vähentää elinten välistä rasvaa.

5. Vaihda vähärasvaisten maitojen ja maitotuotteiden tilalle täysrasvaista, mikäli haluat tehostaa laihtumista.


6. Unohda suosiolla kaikki kevyt rasva tuotteet kauppaan, ellei light tarkoita tässä tapauksessa vähäsuolaista.

-Tavallisen suolan (natriumin) tilalle ruuan laittoon kunnon suolaa, esim. kuolleen meren suolaa.

7. Lopeta kaikkien epäterveellisten einesvalmisteiden tai prosessoitujen pikaruokien syöminen, mikäli haluat nopeasti ja tehokkaasti tuloksia. Jos mielesi tekee ruokaa, tee se ruoka itse, jotta tiedät mitä raaka-aineita käytät ruokasi valmistukseen.

- Vältä tuotteita joissa on mm. haitallisia väriaineita, nitraatteja tai nitriittejä.
- Tuskin haluat syödä esim. tiettyjä "pinkistä limasta" valmistetttuja tuotteita joissa on käytetty myrkyllisiä aineita (esim. ammoniumhydroksidia) tappamaan bakteereja-> "jätelihaa" voidaan käyttää esim. jauhelihan korvikkeena, siksi tällaisia valmistuotteita voidaan kutsua myös antibakteerisiksi. Itse toivon että Suomessa näitä jätelihoja ei käytetä yhdessäkään ruuan tuotantolaitoksessa.
- Luomu tuotteissa ei ole tällaisia mahdollisia kuvauksessa mainittuja tai esiintyviä ongelmia.

8. Sokerin tai lisätyn sokerin nauttimisen raja sinulla on maksimissaan 150kcal per päivä

9. Unohda kauppaan kaikki light juomat, ne sisältää enemmän haitallisia makeutusaineita ja kemikaaleja. Ainoa terveellinen makeutusaine on luonnosta saatava stevia tai hunaja.

10. Syö kasviksia, vihanneksia saat niistä elintärkeitä ravinteita ja ylipäätään syömästäsi ruuasta imeytyy ravinneaineet paremmin, kun syöt "kuituja" joka päivä.

Tämä kuitu vaikuttaa kuitenkin monin tavoin elimistömme toimintaan, mm. edistämällä vatsan toimintaa.
Ravinnossasi tulee olla kivennäisaineita ja vitamiineja.


11. Pyri syömään marjoja joka päivä.


12. Jos käytät täysin valkaistua sokeria kahvin mukana, muuta tottumustasi ja käytä tilalla ruokosokeria, kunnon luomu ruokosokeri sisältää 10 kertaa enemmän esim. kromia, kromi taas hillitsee makennälkää sekä vaikuttaa hiilihydraattien sekä rasvojen aineenvaihduntaan, kromia tarvitaan myös magnesiumin ohella sokeriaineenvaihdunnassa.

13. Kun syöt lisäravinteita, katso että niissä ei ole makeutusaineita, esim. makeutetut ja pureskeltavat vitamiinilisät ovat xxxxxx keksintö ravinnemaailmassa.


14. Juo heti aamulla jääkylmää vettä, sekä muutenkin kun juot vettä juo se jääkylmänä tai jään kera, aina kun juot vettä, tällöin elimistö kuluttaa energiaa siihen että se lämmittää nauttimasi veden normaalilämpöiseksi.

-Juo vettä runsaasti joka päivä, tällöin myös kuona-aineet, haitalliset bakteerit ja virukset lähtevät nopeammin pois elimistöstäsi, eivätkä pääse kiinnittymään elimistösi sisälle ja limakalvoille paikallisesti esim. aiheuttamalla tulehduksen.
-Mikäli mahdollista juo mahdollisimman paljon luonnosta saatavaa ja tuoretta lähdevettä, "vissyt" on kuitenkin ok. Niissäkin on eroja, jossain "vissyssä" on enemmän ravintoaineita mukana.

15. Mikäli kärsit turvotuksesta, jätä viljat pois 8 viikoksi ja/tai katso kohta 16.


16. Tarkistuta onko sinulla pula/puutos jostain ravinneaineesta.
Jos tunnet itsesi selvästi väsyneeksi, voimattomaksi tms. Katso myös kohta 18 ja pyydä myös että sokeri-, verenpaine-, tulehdus ja kilpirauhasarvot mitataan. Selvitä myös hiivan määrät elimistössä, tähän tuskin kovin helpolla suostutaan, mutta mikäli sinulla on jokin pielessä elimistössä, syy on selvitettävä ja sairauden alkuperään on pyrittävä vaikuttamaan, ei pelkkään oireeseen.

17. Muista että rasituksessa ja mm. stressin aikana elimistö tarvitsee ja kuluttaa ravintoaineita enemmän kuin normaali tilanteessa.


18. Käy tarkistuttamassa terveydentilasi.


19. Mikäli "kolesteroli" huolettaa lue tämä liiallinen sokeri muuttuu maksassa rasvaksi, pääasiallisesti juurikin triglyserideiksi, jotka ovat paljon "kolesterolia" vaarallisempi valtimotautien riskitekijä. Triglyseridit ovat soluille kunnon myrkkyä, aiheuttaa "syöjävalkosolujen" -> makrofagien enneaikaista ohjelmoitua kuolemaa (apoptoosia). Tämä puolestaan johtaa valtimoiden kovettumiseen -> ateroskleroosiin. Kolesterolilla ei ole mitään osuutta valtimoiden kovettumiseen. 
Lähde The journal of Biological Chemistry 2011
- Elimistö valmistaa itse joka päivä kolesterolia, jotta keskeiset elintoiminnot pysyvät yllä.



Laittelen näihin lisätietoja ja joitakin tärkeitä lähdetietoja myöhemmin, muista blogeistani löydät kyllä joitakin lisätietoja mitkä vaikuttavat myös laihduttamiseen ja painonhallintaan.

Tsemppiä ja ota itseäsi niskasta kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti