torstai 18. huhtikuuta 2013

Ilman rintaliivejä nännit kohoavat 7mm/vuositasolla - tutkimus

Ranskassa tehty tutkimus nousi maailmalla otsikoihin.
15 vuotta kestäneen seurantatutkimuksen lopputulos on se että naisten olisi hyödyllisempää olla käyttämättä rintaliivejä.
Rintaliiveistä ei tutkimuksen mukaan ollut mitään hyötyä rintojen tukemisessa ja ne saattoivat ajan kuluessa olla jopa haitaksi.

Lääketieteellisesti, fysiologisesti ja anatomisesti rinnat eivät hyödy liiveistä, professori Jean-Denis Rouillon toteaa.


Tutkimus ja lopputulos

Tutkimukseen osallistui 300 naista, iältään 18-35-vuotiaita, joiden rinnat mitattiin ja tutkittiin.
Tutkimuksessa seurattiin  miten rinnat muuttuivat vuosien mittaan rintaliivien avulla ja ilman.
- Lopputuloksena oli se että naistet jotka eivät käyttäneet rintaliivejä hyötyivät pitkällä tähtäimellä huomattavasti enemmän, sillä heidän rintansa kehittivät enemmän lihaskudosta tukien rintaa luonnollisesti.
- Myös nänni pysyi ylempänä ilman rintaliivien käyttöä. Tulokset johtuvat tutkijoiden mukaan siitä, että rintaliivit estävät lihaskudoksen kasvamisen, joka puolestaan aiheuttaa rinnan löystymistä ja roikkumista.
- Tutkimuksessa naiset jotka antoivat tissiensä olla villinä", kokivat 7mm kohotuksen nänneissään vuositasolla.

Huomio

Rintaliivejään ei silti kannata vielä heittää menemään, sillä jopa tutkija itse sanoo, ettei kyseinen tutkimus välttämättä edusta koko maailman naisväestöä.

Kaiken lisäksi, jos nainen on jo ehtinyt vuosikausia pitää rintaliivejä, ei rintaliivien hylkäämisestä ole enää rinnoille hyötyä.
Lähde 2.Lähde


Saman tutkijan toinen tutkimus (Lähteen kirjoittama väärä päätelmä "Ranskalaisen selvityksen mukaan alusvaatteiden käyttö ei välttämättä olisikaan suositeltavaa naisille.", Toim huom.)

Pohdittavaa ja rinnat villiksi?

Toki on selvää että markkinoilla on omat keinonsa vaikuttaa rintaliivejä käyttäviä kuluttajia, esim, peloitella selkäkivuilla ja rintojen roikkumisella -> jos et käytä liivejä.
Vaikkakin tutkittava ryhmä oli määrällisesti pieni otanta, kannattaa asioita pohtia myös evoluution sekä henkilökohtaisten mieltymyksen tasolla ja markkinoiden näkökulmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti