sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Laihdu 3-4 kiloa viikossa


Lääkäri kehitti dieetin, jossa voi laihtua nukkuessa


Herkkujakin salliva dieetti lupaa varmaa, jopa kolmen kilon laihtumista viikossa.

Syö pirtelöitä, nuku ja laihdu.

The Overnight Diet -nimellä kulkevan dieetin on kehittänyt amerikkalainen lääkäri Caroline Apovian, joka on toiminut Boston Medical Centre -sairaalan ravitsemus- ja painonhallintaryhmän johtajana.

Daily Mailin mukaan Apovian on kehittänyt ja testannut ohjeitaan 25:n vuoden ajan.

Apovianin kehittelemä dieetti lupaa 3-4 kilon laihtumista viikossa ilman näläntunnetta tai laihdutuksessa tyypillisesti ilmenevää himoa ahmimiseen. Dieettiä noudattavilla noin puolet kiloista putoaa nukkuessa, Daily Mail väittää.


Mihin toiminta perustuu?

Dieetin toimivuus ja tehokkuus perustuvat siihen, että se on suunniteltu suojelemaan lihaksia samalla, kun ruoan määrää vähennetään. Apovian selittää ohjeissaan, että ihminen menettää lihasmassaa vanhetessaan: 30-vuotiaasta alkaen noin yhden prosentin vuodessa ja rajut dieetit voivat vauhdittaa ilmiötä entisestään.
Kun ruoan määrää vähentää rajusti, keho pyrkii käyttämään lihaskudosta energianlähteenä.

Liian raju dieetti tuhoaa lihaksia

Lihasmassan määrä on Apovianin mukaan suoraan yhteydessä aineenvaihduntaan, eli siihen, kuinka nopeasti keho polttaa kaloreita. Mitä vähemmän lihasmassaa on, sitä hitaampaa on aineenvaihdunta. Hänen tutkimustensa mukaan keho alkaa käyttää lihasmassaa energianlähteenä jo 24 tuntia rajun dieetin aloittamisesta.

- Huonosti suunnitellut dieetit saavat kehon ryöväämään energiaa lihaksista. Ihminen saattaa laihtua, mutta lihasten heikentyessä myös aineenvaihdunta hidastuu. Tästä syystä monet laihdutusyritykset epäonnistuvat, Apovian kuvailee.


Hänen ohjeensa kuulostavat yksinkertaiselta: Yksi päivä viikossa paastotaan, muina päivinä syödään normaalisti. Paastopäivinä nautitaan ainoastaan kolme ravintopitoista smoothie-juomaa.


Sitkeiden lisäkilojen syy


Dieetin perusteluissa kerrotaan, että yksikin paastopäivä vaikuttaa kehoon merkittävästi.

Kun nautittuja aterioita ja ravintoa on vähemmän, keho tuottaa vähemmän insuliinihormonia.
Apovianin mukaan sitkeät lisäkilot erityisesti lantiolla ja vatsassa voivat johtua jatkuvasti korkeana pysyvistä insuliinitasoista. Apovian väittää, että yhdenkin päivän paasto laskee insuliinitasoa ja vaikuttaa tehokkaasti hoikistumiseen. Hän ei usko täysin hiilihydraatittomiin dieetteihin, mutta hänen ohjeissaan juuri runsaan proteeinin määrä suojelee lihasmassaa. Dieetti lupaa hoikistumista paastopäivän jälkeisenä yönä, siellä dieetti edistää rasvan palamista kehossa.

Lyhyellä paastoamisella on lääkärin mukaan myös muita terveyshyötyjä: levollisempi yöuni ja energisyyden lisääntyminen sekä ruokaan liittyvien himojen väheneminen.

Näin dieettiä noudatetaan

Paastopäivä pitäisi toistaa viikon välein, kunnes tavoitepaino on saavutettu

Voit nauttia paastopäivän aikana kolme proteiinia sisältävää smoothie-juomaa.
Parasta on valmistaa juomat itse
Muina päivinä voi syödä normaalisti, mutta kohtuudella. (Päivittäinen proteiinin tarve taulukko alhaalla)

Jos sinulla on munuaissairaus tai diabetes, keskustele lääkärisi kanssa ennen dieetin aloittamista.


Esimerkkejä paastopäivien juomista:


Vihreä smoothie:

250 g maustamatonta jugurttia
Jääpaloja
Puolikas kuorittu kurkku
1 porkkana ja 1 viipaloitu tomaatti
Selleriä, pinaattia, ripaus suolaa ja pippuria

Aamupalajuoma:

30 grammaa proteiinijauhetta
5 luumua
Puolikas banaani
160 grammaa mangoa
Pinaattia

Mustikkainen juoma:
30 grammaa proteiinijauhetta
185 grammaa rasvatonta mustikkajugurttia
1 banaani
150 grammaa mustikoita
Pinaattia
Jääpaloja


Proteiinin koostumus

Maitotuotteissa, pavuissa, linsseissä on proteiinia, näissä on myös hiilihydraatteja ja luonnon sokeria, nämä vaikuttavat kehoon eri tavalla, eivätkä tarjoa samantasoista lihasten säilyttämistä kuin puhtaammat proteiinin lähteet, eli liha, kala ja kanamunat.

Hyviä proteiinin lähteitä kuten vähärasvaista naudanlihaa (myös vähärasvaisia pihviä), vähärasvaista sianlihaa, vaaleaa kanaa ja kalkkunaa, kaloja kuten (turska, kolja ja ruijanpallas, ja rasvaisia kaloja kuten makrilli, lohi ja tonnikala), munia (yksi kananmuna tai kaksi valkuaista sisältää 30g proteiinia), soijatuotteet (Sinun täytyy syödä 75g tofua saadaksesi siitä 25g proteiinia) ja proteiini jauhe.


Mainos


Aina kun mahdollista vältä syömästä hyvin rasvapitoisia proteiinin lähteitä, kuten rasvaista jauhelihaa, marmoroitua lihaa, ribsejä, ankkaa, pekonia, makkaraa tai rasvaista kinkkua.


Rasvan polttamisen tehostamiseksi, sinun tulee syödä proteiinia 1,5g per 1kg ideaalista tavoitepainoasi kohden esim. 59kg (59,33kg) painavan naisen tulee syödä 89g proteiinia, pitääkseen lihaksiston kunnossa.
Vaikka syöt proteiinipitoisia ruokia, kanamunia, kanaa, lihaa tai kalaa jne. Niin missään näissä tuotteissa 100 grammassa ei ole tietenkään 100 grammaa proteiinia. Tämän esim. olevan naisen tulee syödä proteiinipitoista ruokaa maksimissaan 375g.


Katso taulukkoa.

Päivittäinen vähärasvainen proteiinitarpeesi suhteutettuna pituuteen


Nainen


165cm = 350g 

167 - 170cm = 375g
172 - 175cm = 400g
177 - 180cm = 425g
183cm = 450g


Mies


170cm = 400g 

172cm = 425g
175 - 177cm = 450g
180 - 183cm = 480g
185 - 188cm = 500g
191cm = 540g
195-200cm = 570g


Mikäli tämä aihe kiinnostaa lukijoita. Lisään tänne myöhemmässä vaiheessa lisää reseptejä.


Jos aihe näyttää kiinnostavan, niin voin lisätä tänne infoa miten tulisi syödä ne 6 muuta päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti