perjantai 26. huhtikuuta 2013

Sokeri nostaa kolesterolin määrää

Osittain vanhojen asioiden kertausta, kaikki kuitenkin tärkeitä asioita, toivonkin että kerrotte asiasta eteenpäin, ystäville, sukulaisille, työkavereille ja jakakaa tätä blogia myös sosiaalisessa mediassa, jotta saadaan uutiskynnys kunnolla ylittymään.

Itse ainakin osittain jo kyllästynyt/turhautunut lähettämään uutisvinkkejä toimituksiin kun eivät johda mihinkään positiiviseen lopputulokseen, vaikka kyse on terveydestä.
Sosiaalisessa mediassa on voimaa - muistakaa myös se, tehdään terveydestä ja hyvinvoinnista tärkeä asia koko yhteiskunnalle, vaikka ei itselläsi olisi kiinnostusta, ajattele jälkeläisiä tai tulevia jälkeläisiä :)

Syöty ruoka vaikuttaa omiin ja tulevien sukupolvien geeneihin.. siitä lisää myöhemmin.

Sokeri


Rapakon takaa tehdyssä tutkimuksessa myös todettiin että sokeripitoiset virvoitusjuomat ja sokeripitoiset ruoat voivat kohottaa kolesterolia.
"Hyvä" HDL kolesteroli laski ja "haitallinen" kolestroli LDL sekä triglyseridirasvat nousivat.
Kaikki esille tulleet vaikutukset sekä tässä mainitut asiat ovat siis terveydelle haitallisia.
Lähde High Sugar Consumption May Increase Risk Factors For Heart Disease In American Teenagers

Mikä triglyseridirasva, mistä se tulee, mitä se tekee?Liiallinen sokeri muuttuu maksassa rasvaksi, pääasiallisesti juurikin triglyserideiksi, jotka ovat paljon "kolesterolia" vaarallisempi valtimotautien riskitekijä. Triglyseridit ovat soluille kunnon myrkkyä, aiheuttaa "syöjävalkosolujen" -> makrofagien enneaikaista ohjelmoitua kuolemaa (apoptoosia). Tämä puolestaan johtaa valtimoiden kovettumiseen -> ateroskleroosiin.
Kolesterolilla ei ole mitään osuutta valtimoiden kovettumiseen.
Lähde The journal of Biological Chemistry 2011

Tutkimuksen myötä Amerikan sydäntautiyhdistys (AHA) tuli mukaan myös huolehtimaan sekä valistamaan jenkkejä ja antoi turvalliseksi päivärajaksi teineille 100kcal sokeria ja aikuisille 150 kcal.
Tässä se nyt on, yksi pääsyyllinen on juurikin sokeri tai lisätty sokeri.


Monet maamme "viralliset asiantuntijat", THL, sydäntautiliitto, diabetesliitto jne. ovat aina pitäneet virallisesti syyllisenä kaikkea muita rasvoja esim. eläinrasvoja. Puolustavat margariinia sekä keinotekoista kasviöljyä ja luonnollisesti ilman todisteita, lehdistön kautta ovat kyllä esittäneet paljon väittämiä tutuin termi "se on vaarallista" ja peloittelut kaupan päälle, mistä tämä johtuu?
Siitä että omistavat osakkeita kyseisistä firmoista,pelkäävät työpaikkansa puolesta, istuvat niiden yritysten hallituksissa tai on tulossa mukavat eläkebonukset tai "eläkevirat", kyseessä kuitenkin on iso bisnes.
Laske margariinitehtaiden lisäksi myös lääkärit ja lääketeollisuus, eli mieti ketkä hyötyvät kun syöt vääriä tuotteita, olipa sitten kyseessä ruoka tai lääke.

Kolesterolilääkkeet eli statiininit lisäävät verisuonten kalkkeutumista

Kolesterolilääkkeiden käyttäjät, pieni huomio.

Uudehkon tutkimuksen mukaan kolesterolilääkkeet, eli statiinit lisäävät verisuonten kalkkeutumista, vaikka Suomessa virallisen näkemyksen mukaan niiden pitäisi vähentää verisuonimuutoksia.

Suomessa tutkimusta ei ole noteerattu missään, eikä tietenkään edes lehdistössä, vaikka luulisi uutiskynnyksen jotenkin ylittyvän.
Lähde: Progression of vascular calcification is increased with statin use in the Veterans Affairs Diabetes Trial (VADT). http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22875226
Lähde ja lue lisää (maksullinen).

Sokerina pohjalle -> fruktoosi


Hedelmät ja marjat sisältävät fruktoosia -> aiheuttaa metabolista syndroomaa, rasvamaksaa ja sisäelinten rasvoittumista, nyt on havaittu myös että fruktoosi vaikuttaa aivoihin aiheuttaen lisääntynyttä syömisen halua. Fruktoosi aiheuttaa lihoamista, joten pitääksesi painosi kurissa, hiilihydraattien lisäksi kannattaa rajoittaa marjojen ja hedelmien syöntiä.
Lähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti