maanantai 6. toukokuuta 2013

7 Ravintoainetta Laihdutukseen & Painonhallintaan

Pyri syömään näitä allamainittuja ruoka-aineita luomuna!

Ravintokuitu

tukee ruansulatusta ja edistää laihtumista, koska se pitää vatsan kylläisen tuntuisena pidempään, hillitsee nälkää ja naposteluhimoja.
Syö greippiä, pinaattia, vadelmia ja kaalia.

Rauta
Kehosi tarvitsee rautaa pitääkseen energiatasot vakaina. Kun energia on vähissä, treeni ei ole tarpeeksi tehokasta, etkä jaksa edes laahustaa salille/treeneihin.
Syö lehtikaalia, pinaattia, siitakesieniä ja parsakaalia.

Omega-3-rasvahapot
Terveellisistä rasvoista saat energiaa ja ne ovat välttämättömiä terveiden solujen ja hormonien tuotannossa sekä apuna laihduttamisessa.
Syö villilohta, pellavansiemeniä, saksanpähkinöitä, chia-siemeniä tai ota nesteenä 10ml kalanmaksaöljyä, kalanmaksaöljyssä on myös E-vitamiinia joka on antioksidantti ja suojelee soluja, kalanmaksaöljyssä on myös A-vitamiinia joka autaa hämäränäköön ja suojelee ihoa auringonvalon palamiselta.
Älä ota A-vitamiinia liikaa.
Kanadassa sijaitsevan Guelphin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan omega-3-rasvahappoja lisäravinteena syöneiden koehenkilöiden keho kiihdytti myös muiden elintarvikkeiden termistä vaikutusta.
Toisin sanoen (ALA,EPA,DHA) nauttiminen voi itseasiassa lisätä elintarvikkeiden kykyä polttaa kehonrasvaa.

Kookosöljy
Laihduttaa ja yhdessä omega-3-rasvahappojen kanssa lisää laihtumisen ja painonhallinnan tehoa.
Kookos hämmentää viruksia ja bakteereita, koska ne eivät kykene enää kalibroimaan solukalvonsa sijainta kookosöljyn läsnäollessa. Tämä saa bakteerit ja virukset paljastamaan geneettisen sisältönsä, jonka jälkeen ne ovat helppoa ruokaa elimistömme valkosoluille.Tieteellisestä tutkimuksesta löytyy paljon tauteja aiheuttavia organismeja, jotka inaktivoituvat kookosöljy keskipitkäketjuisten rasvahappojen läsnäollessa (mm. viruksista: HIV, SARS, HSV-1 ja -2, leukema virus ja C-hepatiitti, bakteereista: Helicobacter pylori, Chlamysia tracchomatis ja streptokokkiryhmät A, B, F ja G) sekä parasiiteista: Giardia ja Giliate protozoa.

Hiivasyndroomasta kärsivät voivat hyötyä kookosöljyn käytöstä edellämainittujen ominaisuuksien valossa. Muista kuitenkin aloitaa käyttö vähitellen välttääksesi ns. Herxheimerin reaktiota. Tällä reaktiolla tarkoitetaan sitä, että kun bakteereja, viruksia, loisia, hiivoja jne. torjuvaa ainetta nautitaan, nämä erittävät tuhoutuessaan aineita, jotka aiheuttavat sivuoireita, kuten ripulia. Lue täältä lisää kookosöljystä.

D-vitamiini
Auringonpaisteen avulla ihon tuottama vitamiini (hormooni) on välttämätön kalsiumin imeytymisen kannalta ja sillä on myös tärkeä rooli ihanteellisen painon ylläpitämisessä.
Syö luomumunia, tuoretta turskaa ja sardiineja.

Resveratroli
On näyttöä siitä, että tämä antioksidantti voi hidastaa ikääntymisprosessia, ja viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että resveratrolilla voi olla myönteinen vaikutus aineenvaihduntaan sekä laihduttamiseen.
Syö mulperinmarjoja, viinirypäleitä,mustikoita ja pähkinöitä.

Laihdu "vanhalla" kunnon maidolla
Lehmänmaidon sisältämä luonnollinen ainesosa nikotiiniamidiribosidi, vaikuttaa merkitsevästi rasvanpolttoon sekä painonhallintaan. Hiiret jotka söivät rasvaista ruokaa, polttivat tämän yhdisteen avulla enemmän rasvaa ja välttyivät lihoamiselta. Kokeen päätyttyä koe-eläimet myös juoksivat nopeammin, koska nikotiiniamidiribosidi paransi rasvanpolton lisäksi myös lihaskestävyyttä.
- Toiset tutkijat totesivat täysmaidon ja kaikkien muiden runsaasti maitorasvaa sisältävien tuotteiden säännöllisen käytön vähentävän metaboolisen syndrooman riskiä, lihavuutta ja diabetesta. Lähde
- Göteborgin yliopisto totesi taannoin, että lapset, jotka juovat säännöllisesti täysmaitoa ovat laihempia kuin muut. Lähde
- Sen sijaan on ollut pitkään tiedossa, että rasvattomat maitotuotteet lisäävät miehillä eturauhasen syöpää ja naisilla munasarjasyöpää. Lähde 1 Lähde 2
Maito asiasta voit lukea maidosta lisää täältä. vaikka sinulla olisi laktoosi ongelmia, lue silti lisää, siitäkin haitasta voit päästä eroon :)

Muita lähteitä mm. M&F 4-5/2013

Toivotan tässä vaiheessa Hyvää kesän alkua kaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti