perjantai 3. toukokuuta 2013

Vhh-dieetillä olleet diabeetikot kykenivät vähentämään lääkitystään jo kolmessa viikossa 86 %

Vähähiilihydraattinen ruokavalio parantaa diabeetikkojen aterianjälkeistä sokeritasapainoa, proinsuliinipitoisuutta, triglyseridejä sekä sydämen vasemman kammion toimintaa, kertoo uusi tutkimus. Sitä johti sisätautiopin professori, diabeteslääkäri Helene von Bibra-Maassen (Technical University Munich, Germany), joka esitti tulokset Prediabetes and the Metabolic Syndrome 2013 Congressissa.

Tutkimus osoittaa, että Suomen Diabetesliiton ja THL:n diabeteetikoille antamat ravitsemussuositukset ovat aivan virheellisiä. (lisätään sana vaarallinen)

Monilla potilailla, joilla on insuliiniresistenssi, diabetes tai molemmat, on subkliininen sydämen diastolinen vajaatoiminta, joka voi antaa oireita ajan oloon, sanoo professori Bibra-Maassen. Noin 62 %:lla tämän tutkimuksen 32 potilaasta todettiin ekkokardiogrammissa epänormaali diastolinen toiminta. Se parani useimmissa tapauksissa vhh:lla, mutta ei "virallisella" vähärasvaisella ruokavaliolla. Saksalaislääkärit vertasivat vhh- ja vähärasvaisen ruokavalion vaikutuksia diabeetikoilla. Vhh oli selvästi terveellisempi.

Vhh-dieetillä olleet diabeetikot kykenivät vähentämään lääkitystään jo kolmessa viikossa 86 %, kun vähärasvaisella olleet vähensivät vain 6 %. Kahden seuraavan viikon kuluessa vhh-läiset vähensivät lääkitystään vielä 57 %, mutta siitä huolimatta veren sokeritasapaino parani edelleen. Systolinen verenpaine aleni keskimäärin 127 ->118 mmHg. Katso muutkin suotuisat muutokset alla olevan linkin taulukosta. Tässä työssä ei annettu ravintolisiä, jotka olisivat todennäköisesti kohentaneet tuloksia vielä entisestään.

Ei voi kuin ihmetellä Suomen Diabetesliiton, Mikael Fogelholmin, Matti Uusituvan, Ursula Schwabin ja muiden julkisuudessa esiintyvien Suomen johtavien ravitsemustieteilijöiden, THL:n "asiantuntijoiden" ammattitaidottomuutta ja käytännön kokemuksen puutetta, joka ilmenee mm. vhh-dieetin vastustamisena. Viranomaissuositukset eivät todellakaan perustu mihinkään "vankkaan tutkimustietoon", vaikka ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm ja ravitsemusfysiologian professori Marja Mutanen Helsingin Sanomissa 25.04.2013 niin väittävät.
Lähde

Tutkimus 
Low-glycemic diet seen to reverse diastolic dysfunction of diabetes, The Heart.org 22.4.2013 linkki

Ruotsissa VHH on virallisesti hyväksytty diabeteksen hoitomuodoksi, mutta ei Suomessa, täällä jyllää ruoka ja lääkebisneksessä korruptio, jossa kansalle valehdellaan virallisen tahon toimesta ja hankitaan samalla etuutta ylläoleville tahoille.

Jos itse olisin diabeetikko pyytäisin poliisia tutkimaan systemaattista pahoinpitelyä ja korruptiota ainakin diabetes hoidossa annettujen ruokavalio suosituksien osalta. Diabetes on jo yli 500 000 suomalaisella..

Hyvät lukijat levittäkää ja linkittäkää tätä blogia, kyseessä on erittäin tärkeä asia ja kansalla on oikeus tietää oman terveytensä sekä hyvinvointinsa nimissä, miten diabetestä voi hoitaa myös vähemmillä lääkkemäärillä tai päästä jopa eroon kokonaan lääkkeistä.

Tärkeitä asioita
Sokerista nostaa kolesterolin määrää
http://hyvinvointisi.blogspot.fi/2013/04/sokeri-nostaa-kolesterolin-maaraa.html

Laihduttajat, VHH, dieetti, diabeetikot ja painonhallinta
http://hyvinvointisi.blogspot.fi/2013/04/laihduttajat-vhh-dieetti-diabeetikot-ja.html

Vähärasvainen maito ja liikalihavuus lapsilla, allergiat ja diabetes
http://hyvinvointisi.blogspot.fi/2013/04/vaharasvainen-maito-liikalihavuus.html

Sokerin liiallinen käyttö vaaraksi sydämelle
http://hyvinvointisi.blogspot.fi/2013/04/sokerin-liiallinen-kaytto-vaaraksi.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti